دوره 1، شماره 1 - ( 9-1391 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 111-101 | برگشت به فهرست نسخه ها

alibigi A, aliabadi V, gravandi S. A Structural Mode for Effect of Social Capital on Risk-Taking of Rural People: the Case of Rape Seed Farmers of Kangavar Township. SPACE ECONOMY & RURAL DEVELOPMENT 2012; 1 (1) :101-111
علی بیگی امیرحسین، علی آبادی وحید، گراوندی شهپر. مدل ساختاری مؤلفه های سرمایه اجتماعی مؤثر بر میزان ریسک پذیری روستاییان: مطالعه کلزاکاران شهرستان کنگاور. اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1391; 1 (1) :101-111

1- دانشیار گروه ترویج و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی ، baygi1@yahoo.com
2- کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزیف دانشگاه رازی
3- دانشجوی دکتری توسعه کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی
هدف پژوهش توصیفی- همبستگی حاضر، بررسی تأثیر مؤلفه­های سرمایه اجتماعی بر میزان ریسک­پذیری کشاورزان کلزاکار با استفاده از دستگاه مدل­سازی معادلات ساختاری می­باشد. جامعه آماری، کشاورزان کلزاکار شهرستان کنگاور بودند (389 N=) که تعداد 185 نفر از آنها با استفاده از جرسی و مورگان به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. برای انتخاب نمونه­ها، از روش نمونه­گیری تصادفی سیستماتیک استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل داده­ها با نرم­افزارهای 15 Spss و 18 Amos نشان داد که میزان سرمایه اجتماعی و قدرت ریسک­پذیری در کشاورزان کلزاکاران در حد متوسط است. هم چنین بر اساس یافته­ها، رابطه مثبت و معنی­داری بین سرمایه اجتماعی و ریسک­پذیری کشاورزان وجود دارد. از 8 مؤلفه وارد شده در نرم افزار Amos، متغیرهای احساس اعتماد و امنیت، بها دادن به زندگی و دوستی و روابط خانوادگی، واریانس بیشتری از میزان ریسک­پذیری کشاورزان کلزاکار را تبیین کردند.
نوع مطالعه: پژوهشي |
پذیرش: 1395/9/10