1- استاد جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران. ، m.mahdavi@yahoo.com
2- دبیر جغرافیا و کارشناس ارشد جغرافیا و برنامهریزی روستایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
چکیده: (8025 مشاهده)
دستیابی به توسعهی پایدار، مهم ترین هدف برنامهریزان روستایی به شمار میرود؛ در این بین فعالیتهای بخش کشاورزی از اهمیت بسیاری برخوردار میباشد. فعالیتهای این بخش میتواند تمام جوانب پایداری اقتصادی، زیستمحیطی، اجتماعی و نهادی را شامل شود. در این تحقیق با استفاده از روشهای مطالعات اسنادی و میدانی، نقش محصولات کشاورزی خشکبار (کشمش) در توسعهی پایدار اقتصادی روستاها مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش روش کتابخانهای از کتب، مقالات و پایاننامهها و در بخش روش میدانی، ابتدا شاخصهای مورد نیاز شناسایی و سپس دو پرسشنامه، یکی در سطح خانوار و دیگری مربوط به دهیاران در هر روستا طراحی شده است. روایی شاخصهای تحقیق با استفاده از نظرات 20 نفر از متخصصان حوزه مربوطه، تأیید و پایایی ابزار تحقیق نیز با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ که مقدار آن برابر با 0.821 بوده، سنجیده شده است. سپس یافتههای به دست آمده از این پرسشنامهها، با استفاده از نرمافزار آماری SPSS متناسب با آزمونهای مورد نیاز، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. یافتههای به دست آمده نشان میدهد که فعالیتهای کشاورزی مربوط به تولید خشکبار، توانسته درآمد و اشتغال را تاحدودی در روستاهای مورد مطالعه بهبود بخشد؛ همچنین منجر به افزایش سرمایهگذاری بخش دولتی و خصوصی در این روستاها شده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1348/10/11 | پذیرش: 1395/9/10