وکیل الرعایا یونس،  شفیعی نیکآبادی محسن،  مسائلی شیما. عوامل مؤثر بر ایجاد تعاونیهای تولیدی مبتنی برکسب وکارهای خانگی و خانوادگی روستایی در استان سمنان
.  اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1397; 7 (25) :51-66
URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-3154-fa.html
     
                     
					 
					
                 
                
                    
                    
                    
                    1- مرکز تحقیقات کارآفرینی، ایده پردازی و تجاری سازی، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران ، y.vakil@semnaniau.ac.ir
 2- استادیار گروه مدیریت صنعتی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران 
 3- کارشناسی ارشد MBA گرایش مدیریت تکنولوژی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران 
                    
                    
                    چکیده:       (6188 مشاهده)
                    
                    
                    امروزه، نوآوری فنّاورانه در گسترش عملکرد مشاغل کوچک نقش بسزایی دارد، و شناسایی عوامل نوآورانه بر توسعه فعالیتهای شرکتهای تعاونی تولیدی ازجمله مهمترین پیشنیاز اقدام بهمنظور استقرار این بخش در کسبوکارهای خانگی میباشد. بنابراین، هدف از این پژوهش امکانسنجی، شناسایی و رتبهبندی عوامل فنّاورانه در ایجاد تعاونیهای تولیدی کسبوکارهای خانگی و خانوادگی در روستاهای استان سمنان است. بر اساس روش نمونهگیری تصادفی در ادارات تعاون استان سمنان در بررسی اول 60 نفر از کارشناسان و متخصصان و در مرحله دوم از 10 نفر از خبرگان باسابقه کاری بیش از 15 سال برای مطالعه انتخاب شدند. پسازاین مرحله دادههای جمعآوریشده از مرحله اول، توسط تحلیل عاملی تأییدی تجزیهوتحلیل شد، و با استفاده از خروجی پرسشنامه دوم و اعمالنظر خبرگان این حوزه، وزن هر شاخص با تکنیک ANP تعیین و با روش PROMETHEE رتبهبندی گردید. نتایج این پژوهش نشان داد که عوامل فنی و ارتباطی به ترتیب مهمترین عوامل فنّاورانه در مطالعات امکانسنجی ایجاد تعاونیهای تولیدی کسبوکارهای خانگی و خانوادگی هستند. این مهم از آنجایی موردتوجه قرار میگیرد که نتایج پژوهشی در خصوص سطح پیشرفتگی فنّاوری مورداستفاده در کسبوکارهای خانگی، در ارزیابی سطح همسویی استراتژی فنآوری اطلاعات و استراتژی کسبوکار در تعاونیهای تولیدی کوچک و متوسط، بیانگر آن بود که، هنوز جایگاه فناوری در کسبوکارهای کوچک و متوسط نهادینه و بالغ نشده است. بنابراین، بهمنظور ایجاد تعاونیهای تولیدی کسبوکارهای خانگی و خانوادگی، با توجه به مزایای ایجاد تعاونی در روستاها، میبایست پارامترهای فنی و فنّاورانه، ارتباطی، و قابلیتهای واحد تولیدی و مرتبط با محصول موردتوجه کارآفرینان روستایی قرار گیرد.
                     
                    
                    
                    
                    
                    نوع مطالعه:  
پژوهشي |
                    موضوع مقاله: 
                    
تخصصي  دریافت: 1397/9/29 | پذیرش: 1397/9/29