دوره 11، شماره 42 - ( زمستان 1401 )                   جلد 11 شماره 42 صفحات 212-195 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tahmasabi K, Rezaee B, Naderi N. Analyzing the factors affecting the entrepreneurship of rural women in Nahavand County. SPACE ECONOMY & RURAL DEVELOPMENT 2023; 11 (42) :195-212
طهماسبی کلثوم، رضایی بیژن، نادری نادر. واکاوی عوامل مؤثر بر کارآفرینی زنان روستایی شهرستان نهاوند. اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1401; 11 (42) :195-212

1- دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کارآفرینی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.
2- استادیار گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران. ، rezaee61@yahoo.com
3- دانشیار گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.
پژوهش حاضر با هدف واکاوی عوامل مؤثر بر کارآفرینی زنان روستایی شهرستان نهاوند صورت گرفته است. این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی، به لحاظ روش، توصیفی- همبستگی و ازنظر فلسفه، قیاسی است که بر مبنای پارادایم اثبات‌گرایی اجرا شده است. جامعه آماری تحقیق را زنان کارآفرین روستاهای شهرستان نهاوند تشکیل می‌دهند که در مجموع 110 نفر به عنوان نمونه، به صورت تمام شماری مورد بررسی قرار گرفت. ابزار گردآوری داده­ها، پرسشنامه محقق ساخته بود. تجزیه و تحلیل داده‌های به دست آمده با استفاده از نرم افزار اسمارت پی آل اس نسخه 3، صورت گرفت. یافته‌های پژوهش حاکی از رابطه مثبت و معناداری بین عوامل فردی، عوامل خانوادگی، عوامل اقتصادی، عوامل اجتماعی- فرهنگی و کارآفرینی زنان روستایی وجود دارد، بر اساس نتایج تحلیل مسیر، میزان تأثیرگذاری عوامل فردی (0556)؛ عوامل خانوادگی (0.125)؛ عوامل اقتصادی (0.398)؛ عوامل فرهنگی اجتماعی (0.349) می‌باشد، که نشان دهنده تأثیر تمامی عوامل شناسایی شده بر کارآفرینی زنان روستایی بوده است. همچنین معیار فردی و اقتصادی بیشترین تأثیر را بر کارآفرینی زنان روستایی دارا بودند.
دریافت: 1400/10/22 | پذیرش: 1401/1/17