1. اسدزاده منجیلی، سحر؛ حاج علی اکبری، فیروزه و محمدی، نبی الله (1401). مدیریت هوشمند زنجیره تامین محصولات کشاورزی مبتنی بر عوامل توانمندساز فعالان این حوزه و پیامدهای آن، نشریه توانمندسازی سرمایه انسانی، 5(4)، 341-362.
2. آقاجانی، حسنعلی و روانستان، کاظم (1393). بررسی تأثیر مؤلفههای تأمین در مدیریت زنجیرۀ عرضه بر شاخصهای عملکردی سازمان با روش مدل معادلات ساختاری (مورد مطالعه: صنعت الکترونیک خودرویی ایران). مدیریت صنعتی، 6(2)، 219-240. [
DOI:10.22059/imj.2014.52260]
3. حاجی میرزاجان، امیر؛ پیرایش، محمدعل و دهقانیان، فرزاد (1394). ارائه یک مدل برنامه ریزی زنجیره تأمین برای محصولات زراعی فسادپذیر، پژوهش در مدیریت تولید و عملیات، 6(1)، 35-60.
4. خالدی، محمد؛ لطفی، صنم و یاوری، غلامرضا (1392). بررسی عملکرد زنجیره عرضه پیاز در استان آذربایجان شرقی، بررسیهای بازرگانی، 11(58)، 68-79. [
DOI:20.1001.1.26767562.1392.11.58.6.6]
5. رکن الدین افتخاری، عبدالرضا، فرخی سیس، سعیده، پورطاهری، مهدی، و کرمی، جلال (1398). تحلیل نقش شبکه جادهای در انتقال محصولات کشاورزی نواحی روستایی شهرستان مراغه. اقتصاد فضا و توسعه روستایی، 8 (3)، 203-226.
6. زارعی، مجید؛ مطیعی، ناصر و کلانتری، خلیل (1398). شناسایی و تحلیل مؤلفه های بازدارنده توسعه زنجیره تأمین محصول سیب زمینی در استان همدان از دیدگاه تولیدکنندگان. اقتصاد کشاورزی و توسعه، 27(3)، 235-255. [
DOI:10.30490/aead.2020.264724.1017]
7. زرنگاریان، یوسف (1403). شناسایی فاکتورهای حیاتی موفقیت اقدامات مدیریت زنجیره تأمین پایدار (مورد مطالعه شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران). جغرافیا و روابط انسانی، 6(4)، 1148-1166.
8. زندی، رحمان و ناعمی تبار، مهناز (1401). تحلیل فضایی و سطح بندی شاخص های توسعه باغداری در استانهای کشور، مجله جغرافیا و توسعه، 20(69)، 183-202.
9. سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، 1401.
10. سبحانی، سیدمحمدجواد و براتی، سهیلا (1401). راهبردهای زنجیره تامین کشاورزی و غذا در دوران کرونا و پساکرونا: تحلیل SWOT ، جغرافیا و روابط انسانی، 5(3)، 283-302.
11. سپاهیان، عبدالماجد؛ حسینی، سیدمهدی و دادرس، مقدم امیر (1400). عوامل مؤثر بر شبکه زنجیره تأمین (بازار) محصولات موز و انبه در نواحی روستایی استان سیستان و بلوچستان. اقتصاد فضا و توسعه روستایی. ۱۰ (۳۶)؛ ۲۳-۴۸. [
DOI:20.1001.1.23222131.1400.10.36.2.2]
12. سلیمانی تکلیمی، سیده مریم؛ عبداله زاده، غلامحسین و شریف زاده، محمدشریف (1398). برنامهریزی راهبردی توسعه زنجیره عرضه زیتون در شهرستان رودبار، استان گیلان، راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی، 6(12)، 111-98. [
DOI:10.52547/jea.6.12.98]
13. شهرکی، عبدالله؛ قربانی، محمد و اصغرپور ماسوله، احمدرضا (1400). تلفیق ارزیابی و مدیریت ریسک و سنجش عملکرد در زنجیره تامین محصولات کشاورزی با استفاده از رویکرد شبیه سازی عامل بنیان (مطالعه موردی)، اقتصاد کشاورزی، 15(3)، 21-54. [
DOI:10.22034/iaes.2021.534404.1851]
14. ظریفمرادیان، شیرین (1400). راهبردهای تامین (عرضه) کالاهای اساسی بخش کشاورزی، نشریه امنیت اقتصادی، 9(10)، 4-20.
15. گلباز، سیده شیرین؛ کرمی دهکردی، اسماعیل و اصغری، محمدرضا (1399). تحلیل چالشهای زنجیره ارزش انگور، مطالعه موردی در استان آذربایجان غربی، مجله پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی، 4(13)، 53-77. [
DOI:10.22034/iaeej.2019.93508]
16. محمد خدابخشی، مریم نعمتی (1399). شناسایی و رتبه بندی چالشهای پیش روی زنجیره تامین زعفران و ارائه راه حلهای پیشنهادی، نشریه اندیشه آماد، 19(74)، 179-210.
17. مرکز آمار ایران، (1400). سالنامه آماری کشور.
18. معروفی، ایوب؛ عزیزپور، فرهاد؛ امیدی شاهآبادی، امید؛ حسن پور، سمانه؛ عنایتی، مریم و نجفی زاده، زهرا (1403). پهنهبندی بومشناختی و تعیین الگوی فضایی کشت محصولات زراعی و باغی در سطح منطقه 3 آمایش کشور، نشریه روستا و توسعه پایدار فضا، 5(1)، 1-25.
20. میری، مرضیه؛ شریفزاده، محمدشریف؛ عبدالله زاده، غلامحسین و عابدی سروستانی، احمد (1396). بررسی زنجیره تأمین در بخش کشاورزی (مطالعه موردی: تولید و پرورش توت فرنگی در شهرستان رامیان، استان گلستان)، مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی، 4(3)، 89-104. [
DOI:10.22069/jead.2017.13541.1275]
21. هاشمینژاد، آذر؛ غنیان، منصور؛ عبدشاهی، عباس و خسروی پور، بهمن (1399). تدوین راهبرد مدیریت ریسک زنجیره تامین نان در راستای اهداف سیاستهای کلی کشاورزی. سیاستهای راهبردی و کلان، 8(31)، 452-480. [
DOI:10.30507/jmsp.2020.102561.480]
22. Aday, S., & Aday, M. S. (2020). Impact of COVID-19 on the food supply chain. Food Quality and Safety, 4(4), 167-180.
23. Aghajani, H. and Ravansetan, K. (2014). Surveying effect of supply components in supply chain management on organization performance (Study case: Iran automotive electronic industrial). Industrial Management Journal, 6(2), 219-240. [In Persian] [
DOI:10.22059/imj.2014.52260]
24. Agricultural Research, Education and Extension Organization, 2020. [In Persian]
25. Alkahtani, M., Khalid, Q.S., Jalees, M., Omair, M., Hussain, G. and Pruncu, C.I. (2020). EAgricultural Supply Chain Management Coupled with Blockchain Effect and Cooperative Strategies. Sustainability, 13(816), 1-29.
26. Asadzadeh Manjili, S., Haj Ali Akbari, F., Mohammadi, N. (2023). Intelligent management of the Agri- Supply Chain based on the empowering factors of the activists in this field and its consequences, Journal of Human Capital Empowerment, 5(4), 341-362. magiran.com/p2577668. [In Persian]
27. Azizi, J. (2024). A Review of Food Supply Chain and Food Security's Indicators. Available at SSRN: https://ssrn.com/abstract=4737374 or http://dx.doi.org/10.2139/ssrn.4737374
28. Corigliano, O., and Algieri, A. (2024). A comprehensive investigation on energy consumptions, impacts, and challenges of the food industry, Energy Conversion and Management, Volume 23, 100661, [
DOI:10.1016/j.ecmx.2024.100661]
29. Dwivedi, A., Jha, A., Prajapati, D., Sreenu, N. and Pratap, S. (2020). Meta-heuristic algorithms for solving the sustainable agro-food grain supply chain network design problem. Modern Supply Chain Research and Applications, 2(3), 161-177
30. FAO. (2020). Coronavirus disease 2019(COVID-19): Addressing the impacts of COVID-19 in food crises. Food and Agriculture Organization.
31. FAO. (2022). Crops and livestock products undoBack to domains. https://www.fao.org/faostat/en/#data/QCL/visualize
32. Ganeshkumar, C., Pachayappan, M. and Madanmohan, G. (2017). Agri-food Supply Chain Management: Literature Review. Intelligent Information Management, 9(1), 68-96.
33. Gatto, A., and Chepeliev, M. (2024).Global food loss and waste estimates show increasing nutritional and environmental pressures. Nature Food 5, 136–147. [
DOI:10.1038/s43016-023-00915-6]
34. Gazi, M. (2020). Supply Chain Management for Agro Products in Bangladesh; Logistics Support for Capturing Market by Ensuring Balanced Distribution. International Journal of Management, Accounting and Economics, 7(6), 342-362.
35. Golbaz, S.Sh., Karami Dehkordi, E., Asghari, M.R. (2021). Analyzing the challenges of the grape value chain: A case study in the West Azarbaijan province, Journal of Agricultural Extension and Education Research, 13(4), 53-77. [In Persian] [
DOI:10.22034/iaeej.2019.93508]
36. Hajimirzajan, A., Pirayesh, M. and Dehghanian, F. (2015). Developing a Supply Chain Planning Model for Perishable Crops. Research in Production and Operations Management, 6(1), 35-60. [In Persian]
37. Hasheminezhad, A., ghanian, M., Abdeshahi, A. and Khosravipour, B. (2020). Explaining a strategy for bread supply chain risk management in general agricultural policy goals. Quarterly Journal of The Macro and Strategic Policies, 8(31), 452-480. doi: 10.30507/jmsp.2020.102561. [In Persian]
38. Khaledi, Mohammad, Lotfi, Sanam, & Yavari, Gholamreza. (2013). Investigating the performance of onion supply chain in East Azerbaijan Province. Business Studies, 11(58), 68-79. [In Persian] [
DOI:20.1001.1.26767562.1392.11.58.6.6]
39. Khodabakhshi, M., and Nemati, M. (2019). Identifying and ranking the challenges facing the saffron supply chain and presenting suggested solutions. Andisheh Amad, 19(74), 179-210. [In Persian]
40. Miri, M., Sharifzadeh, M. Sh., Abdollahzadeh, Gh.H. and Abedi-Sarvestani, A. (2018). An Analysis of Supply Chain in Agriculture Sector: Case of Strawberry Production in Ramian County, Golestan Province, Journal of Studies in Entrepreneurship and Sustainable Agricultural Development, 4(3), 89-104. [In Persian] [
DOI:10.22069/jead.2017.13541.1275.]
41. Makinde, O., Mowandi, T., Munyai, T. and Ayomoh, M. (2020). Performance evaluation of the supply chain system of a food product manufacturing system using a questionnaire-based approach. Procedia Manufacturing, 43(1), 751–757.
42. Maroofi, A., azizpour, F., Omidi Shahabadi, O., Hasanpour, S., Enayati, M. and Najafizadeh, Z. (2024). Ecological Zoning and Determination of cropping and Orchard Spatial Pattern in the Region 3 of Iran. Village and Space Sustainable Development, 5(1), 1-25. [In Persian] [
DOI:10.22077/vssd.2023.5982.1162]
43. Mirabelli, G. and Solina, V. (2020). Blockchain and agricultural supply chains traceability: research trends and future challenges. Procedia Manufacturing, 42, 414–421.
44. Mzougui, I., Carpitella, S., Certa, A., El Felsoufi, Z. and Izquierdo, J. (2020). Assessing Supply Chain Risks in the Automotive Industry through a Modified MCDM-Based FMECA. Processes, 8(5), 579. [
DOI:10.3390/pr8050579]
45. Rokn al-Din Eftekhari, A., Farrokhi Sis, S., Pourtaheri, M., and Karami, J. (2019). Analysis of the role of road network in transporting agricultural products in rural areas of Maragheh County. Spatial Economics and Rural Development, 8(3 (29), 203-226. [In Persian]
46. Salehi, R., M. Ali Asaadi, M. Haji Rahimi et al. (2020). The information technology barriers in supply chain of sugarcane in Khuzestan province, Iran: A combined ANP-DEMATEL approach, Information Processing in Agriculture. [
DOI:10.1016/j.inpa.2020.09.005]
47. Sepahian, A.M. and Hosseini, S.M. (2021). Factors affecting the supply chain network (market) of banana and mango in rural areas (Sistan & Baluchestan Province). 10 (36), 23-48. [In Persian] [
DOI:20.1001.1.23222131.1400.10.36.2.2]
48. Shahraki, A., Ghorbani, M. and Asgharpour Masouleh., A. (2022). Integrating risk assessment and management and performance measurement in agricultural supply chain using agent-based simulation approach (A Case Study), Agricultural Economics, 15(3), 21-54. [In Persian] [
DOI:10.22034/iaes.2021.534404.1851]
49. Sobhani, S. M. J. and Barati, S. (2022). Agri-food supply chain strategies during the corona and post-corona era: SWOT analysis. Geography and Human Relationships, 5(3), 283-302. [In Persian] [
DOI:10.22034/gahr.2023.379956.1790]
50. soleymanitaklimi S, Abdollahzadeh G, Sharifzadeh M S. (2019). Strategic Planning for Developing Supply Chain of Olive in Roudbar County, Guilan Province. J Entrepreneurial Strategies Agric. 6(12), 98-111. [In Persian] [
DOI:10.52547/jea.6.12.98]
51. Statistical Center of Iran, (2021). Statistical Yearbook of the Country. [In Persian]
52. Su, I-Hsuan and Wu, Lin & Tan, Kim. (2023). The Future of the Food Supply Chain: A Systematic Review and Research Directions Toward Sustainability, Resilience, and Technology Adoption. 10.2139/ssrn.4628075.
53. Toromade, A.S, Deborah Aanuoluwa Soyombo, Eseoghene Kupa, & Tochukwu Ignatius Ijomah. (2024). Reviewing the impact of climate change on global food security: Challenges and solutions, International Journal of Applied Research in Social Sciences, 6(7).
54. Waiport, M. (2013). Plan Strategic Security Food Global 2011-2016, from: https://www.foodsecurity.ac.uk.https://www.foresightfordevelopment.org/sobipro/55/930-global-food-security-strategic-plan-2011-2016
55. Weerabahu, W. M. S. K., & Nanayakkara, L. D. J. F. (2019, March). A Best Practice Reference Model for Agricultural Supply Chain for Rice. In Proceedings of the International Conference on Industrial Engineering and Operations Management Bangkok, Thailand (pp. 865-875).
56. Zandei, R. and Naemitabar, M. (2022). Spatial Analysis and Stratification of Horticulture Development Indicators in the Provinces of the Country. Geography and Development, 20(69), 183-202. [In Persian] [
DOI:10.22111/gdij.2022.7283]
57. zarei, M., Motiei, N. and Kalantari, K. (2019). Identification and Analysis of Inhibitory Components for Potato Supply Chain Development in Hamedan Province of Iran. Agricultural Economics and Development, 27(3), 235-255. [In Persian] [
DOI:10.30490/aead.2020.264724.1017]
58. Zarif-Moradian, Shirin. (2021). Strategies for the supply of basic commodities in the agricultural sector, Economic Security Journal, 9(10), 4-20. [In Persian]
59. zarnegarian, Y. (2024). Identifying the vital factors for the success of sustainable supply chain management measures (case study of Gachsaran Oil and Gas Exploitation Company). Geography and Human Relationships, 6(4), 1148-1166. [In Persian] [
DOI:10.22034/gahr.2023.423593.1995]