دوره 13، شماره 49 - ( 9-1403 )                   جلد 13 شماره 49 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohamadi M, habibi F, ghaderi S. Tourism Development and Sustainable Rural Livelihoods A Case Study of Kurdistan Province. serd 2024; 13 (49) : 6
URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-3965-fa.html
محمدی میترا، حبیبی فاتح، قادری سامان. توسعه گردشگری و معیشت پایدار روستایی مطالعه موردی استان کردستان. اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1403; 13 (49)

URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-3965-fa.html


1- دانشگاه کردستان
2- دانشگاه کردستان ، f.habibi@uok.ac.ir
چکیده:   (870 مشاهده)
هدف: تجریه بسیاری از کشورهای توسعه یافته نشان می دهد که توسعه گردشگری یک نیاز اساسی برای توسعه ملی و باید با درجه بالایی از اولویت آنرا در نظر گرفت. بر این اساس، در ایران نیز دولت در سال های اخیر توجه بیشتری به توسعه صنعت گردشگری نموده است. همچنین با توجه به پتانسیل های بالقوه و کم نظیرمناطق روستایی توجه به این بخش می تواند در راستای توانمند سازی مناطق روستایی و توسعه این مناطق کمک نماید. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر گردشگری بر معیشت پایدار روستایی استان کردستان با مقایسه ی دو گروه روستاهای گردشگری و غیر گردشگری است.
روش پژوهش: از ابزار پرسشنامه برای جمع آوری داده های مورد نیاز استفاده شده است و  203 نفر سرپرست خانوار از روستاهای گردشگری و 147نفر سرپرست خانوار از روستاهای غیر گردشگری به شیوه تصادفی انتخاب شده و تجزیه و تحلیل بر روی آنها صورت گرفت. برای اطمینان از پایایی ابزار تحقیق، از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. بر این اساس قابلیت اعتماد پرسشنامه با ضریب 0.82 درصد بسیار مناسب بوده است.
یافته‌ها: نتایج آزمون t مستقل نشان داد که میانگین سرمایه های انسانی واجتماعی و کل سرمایه ها در روستاهای گردشگری از روستاهای غیر گردشگری بیشتر است. همچنین نتایج آزمون فریدمن نشان داد که در روستاهای گردشگری فعالیت هایی مانند باغداری ، زراعت ، فروش غذاهای محلی ، فروش صنایع دستی، اجاره منزل، فروش تولیدات لبنی محلی و فروش لباس محلی به ترتیب راهبرد معیشتی اهمیت بیشتری داشته است. در حالی که روستاهای گروه دوم، به ترتیب فعالیت های باغداری، زراعت، فروش تولیدات لبنی محلی ، دامداری ، کارگری اهمیت بیشتری داشته است.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که بین روستاهای گردشگری و غیرگردشگری از لحاظ سرمایه­ های انسانی، اجتماعی،  فیزیکی، طبیعی، مالی و کل سرمایه­ ها، تفاوت معنی­داری وجود دارد. میانگین سرمایه انسانی، اجتماعی و کل سرمایه ­ها (دارایی­های معیشتی) در روستاهای گردشگری بیشتر از روستاهای غیرگردشگری بود.
 
شماره‌ی مقاله: 6
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/8/21 | پذیرش: 1402/9/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 |

Designed & Developed by : Yektaweb