دوره 12، شماره 43 - ( بهار 1402 )                   جلد 12 شماره 43 صفحات 58-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Habibi F. Analysis of the effect of tourism on the target villages of Kurdistan Province. serd 2023; 12 (43) :37-58
URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-3909-fa.html
حبیبی فاتح. تحلیل اثرات گردشگری بر اقتصاد روستاهای هدف در استان کردستان. اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1402; 12 (43) :37-58

URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-3909-fa.html


دانشیار اقتصاد، پژوهشگر کردستان شناسی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران. ، F.habibi@uok.ac.ir
چکیده:   (2218 مشاهده)
صنعت گردشگری به عنوان یکی از بخش­های اصلی اقتصادی از حیث کسب درآمدهای ارزی در بسیاری از کشورها تبدیل شده است. وجود جاذبه­های گردشگری به عنوان یکی از ارکان و عناصر اصلی صنعت گردشگری در کنار دیگر مؤلفه­ها از جمله جامعه میزبان شرایط لازم را برای جلب و جذب گردشگر فراهم می­نماید این مطالعه با هدف شناسایی توانمندی­ها و تجزیه­ و تحلیل اثرات گردشگری بر روستاهای هدف گردشگری استان کردستان انجام شده است. روش پژوهش، بر اساس هدف کاربردی و بر اساس جمع‌آوری اطلاعات توصیفی و از نوع تحلیل همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش شامل ساکنان محلی روستاهای مورد مطالعه است. نتایج آزمون  t تک نمونه­ای نشان داد که گردشگری دارای اثرات مثبت و منفی مختلفی بر جامعه میزبان می­باشد. بیشترین اثر مطلوب گردشگری از بعد اقتصادی مربوط به ایجاد درآمد و شغل می­باشد. نگرش مثبت ساکنان محلی به گردشگری از جمله اثرات مثبت اجتماعی و فرهنگی گردشگری تلقی می­شود. از طرف دیگر کاهش انسجام و مشارکت در توسعه روستا، از بین رفتن آداب، فرهنگ و ارزش­های محلی روستاها و الگو­برداری نامناسب از گردشگران از جمله اثرات منفی گردشگری است. نتایج نشان داد که گردشگری دارای اثرات نامطلوب زیست محیطی بصورت تخریب چشم­اندازهای طبیعی روستا، ساخت­و­سازهای بی­رویه و تغییر کاربری اراضی کشاورزی شده است. همچنین نتایج رتبه­بندی نشان می­دهد که روستاهای سلین، پالنگان و ژیوار در رتبه­های اول تا سوم قرار دارند. روستاهای بلبل، نگل، دولاب، صلوات آباد، دره­تفی، مجسه، نجنه، سورین، نوره و قمچقای به ترتیب در رتبه­های چهارم تا سیزدهم جای گرفته­اند. با توجه به نتایج، سرمایه­گذاری بخش دولتی در زیر­ساخت­ها به خصوص جاده­های ارتباطی و همچنین سرمایه­گذاری بخش خصوص در روستاهای با رتبه بالاتر در زمینه طبیعت­گردی، صنایع دستی و صنایع وابسته توصیه می­گردد.
متن کامل [PDF 1404 kb]   (656 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/3/29 | پذیرش: 1402/2/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 |

Designed & Developed by : Yektaweb