دوره 13، شماره 1 - ( 4-1403 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ekhtyarzadeh 1 H, Rahimian M, Gholamrezai S, Aref Nejad M. Challenges of the dairy cow value production chain in Iran. serd 2024; 13 (1)
اختیارزاده 1. محمد حسن، رحیمیان مهدی، غلامرضایی سعید، عارف نژاد محسن. چالش‌‌های زنجیره تولید ارزش گاو شیری در ایران. اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1403; 13 (1)

1- دانشگاه لرستان
2- دانشگاه لرستان ، Rahimian.m@lu.ac.ir
با توجه به نیاز کشور به تولیدات دامی ایجاد و توسعه واحدهای پرورش گاو شیری در کشور بسیار ضروری است. از طرفی چالش‌های عدیده‌ای در زنجیره تولید ارزش این بخش وجود دارد. هدف پژوهش حاضر شناسایی چالش‌های زنجیره تولید ارزش گاو شیری است. این پژوهش کمی از لحاظ هدف کاربردی، از لحاظ میزان کنترل متغیرها میدانی و از لحاظ نحوه گردآوری داده‌ها توصیفی است. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق‏ساخت بود. جامعه آماری متخصصان، فعالان و صاحبنظران بخش تولید گاو شیری در ایران بودند. پایایی و روایی پرسشنامه به ترتیب با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و روش اعتبار محتوایی مورد تأیید قرار گرفت. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی انجام شد. بر اساس نتایج، مهم‏ترین چالش‌ها به‌ترتیب تأمین منابع مالی، چالش‎های مربوط به مراکز اصلاح نژاد و چالش‏های اداری و سازمانی (رتبه‏های اول تا سوم) می‌باشند. چالش‏های زیست‌محیطی، چالش‏های مراکز عرضه و فروش تولیدات گاوداری و چالش‏های صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات دامی در رتبه‏های آخر (دوازدهم تا چهاردهم) این دسته‏بندی قرار دارند. همچنین در تمامی ‏چالش‏ها میانگین رتبه‏ای هر دسته چالش از مقدار حد وسط آن بیش‏تر و اختلاف میانگین در همه چالش­ها با مقدار حد وسط از نظر آماری معنی‌دار است.

دریافت: 1402/10/17 | پذیرش: 1402/12/15