دوره 2، شماره 3 - ( 3-1392 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 169-151 | برگشت به فهرست نسخه ها

Riahi V, Zamani L. Earthquake Disaster Management in Rural Settlements of Sarvabad County. SPACE ECONOMY & RURAL DEVELOPMENT 2013; 2 (3) :151-169
ریاحی وحید، زمانی لقمان. مدیریت بحران زلزله در سکونتگاه های روستایی شهرستان سروآباد. اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1392; 2 (3) :151-169

1- عضو هیات علمی دانشکده علوم جغرافیایی، دانشگاه خوارزمی ، riahi@khu.ac.ir
2- کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی
هدف از انجام این پژوهش شناسایی پهنه های امن و خطر زلزله سکونتگاههای روستایی شهرستان سروآباد با توجه ویژه به مدیریت بحران است. این پژوهش بر حسب روش تحلیلی و بر حسب ماهیت کاربردی است و با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) و فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) تجزیه و تحلیل داده ها و لایه ها صورت گرفته و نقشه های نهایی تلفیقی پهنه های امن و خطر روستایی و نقشه های هم پوشانی جهت ارزیابی فاکتورها تولید گردید. در نهایت تحلیل فضایی- جمعیتی بر روی نقشه های سنتز انجام شد و پهنه ها و روستاهای امن و خطر شهرستان سروآباد مشخص گردید. نتایج مطالعه نشان داد که حدود 50 درصد مساحت شهرستان با 45 روستا و 5/53 درصد جمعیت منطقه در محدوده پرخطر زلزله قرار دارد. همچنین 38 درصد مساحت شهرستان با 25 روستا و 3/32 درصد در طبقه خطر متوسط و 13 درصد مساحت شهرستان با 7 روستا و 2/14 درصد جمعیت در خطر کم یا پهنه های امن قرار گرفته است. بعلاوه در محدوده امن یا کم خطر شهرستان میانگین جمعیت روستاها به شدت زیاد می شود که نشان می دهد استقرار جمعیت روستایی شهرستان سرواباد با پهنه های مستعد خطر زلزله رابطه معناداری را داراست.
پذیرش: 1396/7/13